Ruta antics comerços tancats de Barcelona
Magatzems El Indio, carrer del Carme 24. Una botiga especialitzada en roba per a la llar i teles. La botiga es va inaugurar el 1870 i el 1922 el decorador Vilaró i Valls la va decorar amb elements de fusta treballada a la façana amb uns plafons que representaven el cap d'un indi i flors estilitzades seguint l'estil modernista.
El local va tancar l'any 2014 i va donar part de la seva decoració al museu d'Història de Barcelona.
La botiga tanca les portes el desembre del 2014 ja que no es pot afrontar el lloguer per contracte a partir de l'1 de gener de 2015. Actualmente és una oficina de moneda de canvi
L'únic element que s'ha mantingut de la botiga és l'aparador de la façana. No queda res del mobiliari. El taulell se'l van endur per vendre'l als Encants Vells, es desconeix què s'ha fet dels arxivadors de partitures i no es conserven cap de les prestatgeries. Si un es fixa ni l'entrada és l'original, s'ha mantingut més o menys l'aparador.
És una veritable pena. En aquest link podreu veure com era el Musical Emporium i i fer-se una idea del que s'ha perdut:
rutadelsemblematics.cat/barcelona-musical-emporium.html
El Ingenio, carrer Rauric 6. Botiga taller que va obrir l'any 1838. Venia articles de joguines, màgia, d'espectacle o de circ. També produïen les figures folclòriques de tot Catalunya: gegants, cap grossos...
Va mantenir l'activitat durant 170 anys, però el desembre del 2017 van tancar les portes. Van tornar a obrir al novembre del 2018, ho van comprar els del Rei de la Màgia, però el negoci no va anar bé i malauradament van tancar i ara està en lloguer o venda. Els elements decoratius de la botiga: aparadors, mobiliari, terra, sostre eren els originaris del segle XIX
Regal de Joan Brosa, poema visual anomenat "Lletres gimnàstiques" que es troben a la façana i a l'entrada de la botiga.
Cereria Lluís Codina, carrer del Bisbe 2. Cereria artesanal fundada al 1825. Hi havia un obrador subterrani de la botiga que es pot veure gràcies a un forat que van fer a terra i amb un joc de miralls. El negoci va ser substituït al 2017.
A la planta baixa hi havia hagut la botiga modernista Filatèlia Monge del 1910, i la xocolateria Fargas, que hi era des de 1827. Aquests dos comerços estaven protegits, però van ser expulsats del seu espai per poder fer unes galeries (2017).
La filatèlia i la xocolateria segueixen funcionant, la xocolateria Fargas ara està al carrer del Pi i la filatèlia Monge al carrer dels Boters.
Per la reforma hi ha hagut una pèrdua irreparable de la planta baixa i la planta noble. Les tres plantes superiors de l'edifici els van destinar a habitatge turístic. El jardí que tenia el palau també va desaparèixer.
es.wikipedia.org/wiki/Archivo:Filatèlia_Monge_i_pastisseria_Fargas.jpg
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada